Anghila la jar cu menta
PrinteazaAnghila la jar cu menta din: anghile proaspete, făină, ulei de măsline, sare, piper, frunze de sfeclă albă, mentă proaspătă, sirop de viorele.
- 600 g anghile proaspete
- 2 linguri de făină
- 1 bol de ulei de măsline
- sare
- piper
- 8 frunze de sfeclă albă
- 1 legătură de mentă proaspătă
- 3 linguri de sirop de viorele
Mod de preparare:
Se taie anghilele în bucăţi şi se spală cu mare grijă. Se dau prin făină şi se rumenesc câteva minute la tigaie, în ulei încins, dar se scot mai înainte de a fi prăjite. Se scurg şi se pun la rece pe hârtie absorbantă, după care se înlătură oasele şi pielea.
După ce au fost astfel preparate, anghilele se introduc în borcanul cu ulei de măsline sărat, piperat, în care se toarnă siropul de viorele.
Se opăresc frunzele de sfeclă, se scurg şi se aliniază pe o planşetă de lemn. Cu ajutoail unei linguri, se împarte conţinutul borcanului în 8 porţii, pe frunzele de sfeclă.
Se înfăşoară cele opt porţii in frunze şi se pun pe un grătar dublu aşezat pe jar. Se lasă 10-15 minute, întorcându-se pe o parte şi pe afta, şi se serveşte în farfurii ornate cu viorele, căci este anotimpul lor.
Pofta buna!