Tocana de pui cu anghinare si mazare verde
PrinteazaTocana de pui cu anghinare si mazare verde din: supă de pasăre, creste, ficat, testicule de cocoşi, anghinare, mazăre verde proaspătă, unt, ulei, vin, mănătărci, oua, faina, sare, piper.
- 1 ceaşcă de supă de pasăre
- creste, ficat şi testicule de la 2 cocoşi mici
- 2 funduri de anghinare
- 50 g mazăre verde proaspătă
- unt cât o nucă
- 2 linguri de ulei
- puţin vin
- 100 g mănătărci proaspete
- 2 gălbenuşuri de ou
- 1 lingură de făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se opăresc crestele în puţină supă lungită cu apă, se scot din lichid şi se curăţă după ce s-au răcit. In aceeaşi apă, se pun la fiert anghinarele fără foi şi mazărea curăţată de păstăi.
Se taie testiculele în patru, se toacă crestele şi se adaugă aceste bucăţi în lichidul pe care îl lăsaţi să fiarbă la foc mic.
Untre timp, se topeşte untul şi uleiul într-o tigaie şi se pun ficaţii de pui la perpelit, după ce au fost înmuiaţl-în vin de Marsala.
Se sărează şi se piperează. Se dau de o parte imediat ce ficatul s-a făcut.
Se curăţă mânătărcile şi se călesc la foc tare în aceeaşi tigaie.
Se scoate anghinarea din fiertură, se aşază pe o tavă mţcă şi se garniseşte cu amestecul din toate ingredientele menţionate mai sus, inclusiv mânătărcile. Se toarnă puţină supă într-o cană.
Se bat gălbenuşurile în ea, cu câteva boabe de mazăre, se îngroaşă acest sos cu puţină făină, se dă gust cu sare şi piper şi se răspândeşte peste anghinare.
Se pune la cuptorul cald şi se scoate imediat ce preparatul a făcut o coajă subţire. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!