Gogosele cu cascaval

Printeaza

Gogosele cu cascaval din: cascaval, oua, faina, unt, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Gogosele cu cascaval

  • 200 g cascaval
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 80 g unt
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste.

Luati cratita de pe foc, introduceti faina (dintr-o data) si amestecati cu putere ca sa se incorporeze bine.

Puneti cratita din nou pe foc si lasati sa fiarba 2-3 minute, amestecand intruna, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe margini.

Luati din nou cratita de pe foc si introduceti pe rand ouale, amestecand bine de fiecare data. Sarati, piperati si adaugati cuburile de cascaval.

Spargeti ultimul ou intr-un bol si bateti-l bine cu furculita. Luati cu ajutorul a doua linguri cate putin din aluat, asezati gogoselele pe o tava unsa cu unt (lasand spatii libere intre ele), ungeti-le cu oul batut si bagati-le in cuptorul incins la 150C.

Lasati-le 20 de minute, scoateti-le, presarati peste ele cascavalul ras si bagati-le din nou in cuptor, circa 3-4 minute, pentru ca acesta sa se topeasca.

Gogosile cu cascaval se servesc caldute sau reci, ca aperitiv sau ca antreu, impreuna cu salata verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.