Tarta gascona cu mere

Printeaza

Tarta gascona cu mere din: faina, zahar, unt, migdale, ou, mere, prune, coniac, frisca.

Ingrediente aluat:Tarta gascona cu mere

  • 220 g faina
  • 60 g zahar tos
  • 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma
  • 50 g migdale pisate fin
  • 1 ou

Ingrediente umplutura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos.

 

Mod de preparare:

Puneti intr-un castron faina, zaharul, untul taiat bucatele si pudra de migdale si framantati-le cu varful degetelor. Adaugati apoi oul, faceti un bulgare din aluat si bagati-l o ora la frigider (sau 15 minute la congelator).

Puteti sa pregatiti aluatul si cu o zi inainte si sa-l lasati la rece toata noaptea. Incingeti cuptorul la 180¡C si preparati garnitura.

Bateti smantana (frisca) cu 30 g zahar si 1 ou si puneti-o de-o parte. Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati partea lemnoasa si mai taiati o data sferturile felii.

Caliti-le 10 minute in unt la foc mic, amestecand din timp in timp. Adaugati prunele taiate in doua si amestecati din nou.

Scoateti fructele din tigaie, turnati coniacul, lasati-l sa dea in clocot la foc iute, introduceti iarasi fructele, adaugati smantana , amestecati si puneti-le deoparte.

Tapetati cu aluat o forma de tarta unsa cu unt de preferinta dreptunghiulara, intepati-l din loc in loc cu o furculita si turnati peste el fructele cu crema.

Din resturile de aluat taiati gratii subtiri, asezati-le in crucis peste umplutura, ungeti-le cu oul ramas batut si presarati peste ele restul de zahar.

Bagati tarta la cuptor, lasati-o 40 de minute, apoi scoateti-o, rasturnati-o si serviti-o calduta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.