Sos tzatziki cu marar si lamaie
PrinteazaSos tzatziki cu marar si lamaie din: iaurt gros si gras (sau smântână), castravete, zeamă de lămâie, usturoi, ulei de măsline, mărar, sare, piper.
- 150 ml iaurt gros si gras (sau smântână)
- 1 castravete potrivit
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă mărar tocat fin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi castravetele de coajă, îl tai cubuleţe, îl sărezi şi îl laşi 10 minute să se scurgă în strecurătoare, pentru a ieşi surplusul de apă din el.
Separat, amesteci usturoiul zdrobit cu uleiul, zeama de lămâie, mărarul tocat fin, sare, piper, după gust, şi iaurtul (sau smântână).
Torni amestecul peste cubuleţele de castravete, amesteci uşor şi laşi la frigider o oră înainte de a fi servit.