Sufleu de cartofi cu branza dulce din: cartofi, lapte, unt, branza, faina, oua, morcovi, marar. Ingrediente: 3,5 kg cartofi 1 l lapte 100 g unt 1 kg brânză dulce de vacă 100 g făină 3 ouă 750 g morcovi 1 legătură mărar Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se […]
Sufleu cu branza si cartof
PrinteazaSufleu cu branza si cartof din: cartofi albi, brânză telemea de oi, unt, lapte, oua.
Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.
Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism și la protejarea celulelor de stresul oxidativ.
- 5-6 cartofi albi pentru piure
- 250 g brânză telemea de oi
- 2 linguri unt
- 200 ml lapte
- 3 ouă mari
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure, adaugi untul, gălbenuşurile, laptele, brânza rasă şi amesteci bine.
Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor în piure, cu mişcări de jos în sus.
Torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi coci, la foc potrivit, circa 35-40 de minute.
In primele 20 de minute nu deschizi uşa cuptorului, pentru a împiedica „lăsarea” sufleului.
Il serveşti cald, cu sau fără smântână adăugată deasupra.
Sufleu cu branza si cartof
Pofta buna!
poate iti place si:
Sufleu de cartofi cu branza dulce
Sufleu de cartofi cu nucsoara
Sufleu de cartofi cu nucsoara din: cartofi, ceapa, unt, faina, lapte, sare, nucsoara, unt, patrunjel. Ingrediente: 800 g cartofi 2 cepe 40 g unt 40 g făină 250 ml supă de legume 250 ml lapte sare nucşoară unt pentru uns forma de copt pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Cartofii se spalâ, se curăţă […]
Pofta buna!