Prajitura cu prune, suc de cirese si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu prune, suc de cirese si scortisoara din: făină, unt, zahăr vanilat, oua, zahar, prune, suc de cireşe, scortisoara, amidon, suc de lamaie, zahar pudra.

 

Ingrediente:Prajitura cu prune, suc de cirese si scortisoara

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 1 ou
  • 50 g zahăr

Pentru umplutură:

  • 1200 g prune asortate
  • 300 ml suc de cireşe
  • 100 g zahăr
  • 1 baton scortisoara
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 60 g amidon

Pentru bezea:

  • 4 albuşuri
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 250 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un bol, adaugi untul topit, oul, zahărul şi zahărul vanilat.

Frămânţi un aluat omogen şi-l pui la frigider pentru 30 de minute.

Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui la fiert împreună cu 200 ml suc de cireşe, zahărul şi scorţişoara. Le laşi să fiarbă 5 minute.

Amesteci sucul ramas cu amidonul si zaharul vanilat si pui peste prune.

Cand se ingroasa, dai deoparte si scoti batonul de scortisoara.

Ungi si tapetezi o forma cu diametrul 24 cm. Intinzi aluatul in forma, imbracand si peretii.

Torni amestecul de prune si introduci in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi sucul de lămâie şi 1/4 din zahăr. Fierbi restul de zahăr cu 4 linguri de apă şi adaugi treptat în albuşuri, bătând continuu.

Torni bezeaua peste prajitura si introduci din nou la cuptor pentru 15 minute, la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, pana cand bezeaua se rumeneste frumos.

Prajitura cu prune, suc de cirese si scortisoara

Prajitura_cu_prune_suc_de_cirese_si_scotisoara

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.