Dulceata de gogonele cu ghimbir

Printeaza

Dulceata de gogonele cu ghimbir din: gogonele, zahăr, ghimbir ras, zeama de lamaie.

Dulceata_de_gogonele_cu_ghimbir

Ingrediente:

  • 500 g gogonele
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • zeama de la o jumătate lămâie

 

 

Mod de preparare:

Speli gogonelele, le tai jumătăţi, apoi le scoţi codiţele şi seminţele.

Le tai felii mai mari sau mai mici, după gustul tău. Le aşezi într-un vas, presari zahărul peste ele şi zeama de lămâie.

Le ţii peste noapte la macerat, apoi pui vasul pe aragaz, adaugi ghimbirul şi fierbi la foc me­diu până se leagă bine, ca o dulceaţă.

Torni fierbinte în borcane sterile pe care le în­chizi ermetic.

Dulceata de gogonele cu ghimbir

Dulceata_de_gogonele_cu_ghimbir

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Dulceaţă de căpșuni și dovlecei

Dulceaţă de căpșuni și dovlecei: din: capsuni, dovlecei, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 g căpșuni 500 g dovlecei mici 700 g zahăr 1 lămâie   Mod de preparare: Se decojesc dovleceii și se taie pulpa cubulețe; se așază într-o cratiță. Se spală căpșunile rapid printr-un jet de apă rece. Se scurg, se curăță și se taie […]

retete

Dulceață de salcam

Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la ½ lămâie și 1 vârf de cuțit cardamon măcinat. Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr și se mai fierb 10 min. Se adaugă 2 linguri gelfix […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.