Rulada rapida cu gem de caspuni si glazura
PrinteazaRulada rapida cu gem de caspuni si glazura din: gem de căpşuni, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, sare, zahăr pudră, zeamă de lămâie.
- gem de căpşuni
Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri cu zahăr
- 6 linguri cu făină
- 1 lingură cu ulei
- 2 plicuri cu zahăr vanilat
- sare
Pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- 2-3 linguri cu zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Separat, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă uleiul, vanilia şi făina în ploaie. Amestecă cele două compoziţii.
Tapetează tava cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia finală. Nivelează cu ajutorul unui cuţit şi dă la
cuptorul încins pentru 10-15 minute.
Răstoarnă blatul cu fundulîn sus pe un şervet umed. îndepărtează hârtia de copt şi înfăşoară blatul cu tot cu prosop. Lasă să se răcească aşa.
Desfăşoară rulada din prosop,întinde gemul de căpşune şi rulează strâns. Pentru glazură, amestecă zeama de lămâie cu zahărul şi întinde-o cu cuţitul peste ruladă. Dă la rece câteva ore, apoi serveşte-o alături de fructele preferate.
Rulada rapida cu gem de caspuni si glazura
Pofta buna!