Crema de zahar ars cu aroma de portocala din: oua, mascarpone, lapte, portocala, zahar. Ingrediente: 3 oua 1 cana mascarpone 2 cani lapte 1 portocala 3-4 linguri de zahar Mod de preparare: Radeti coaja de portocala peste oua si bateti. Într-o cratiță, combinați laptele și brânza împreună și aduceți usor la fierbere, gatiti 30 […]
Crema delicioasa de zahar ars
PrinteazaCrema delicioasa de zahar ars din: lapte, oua, zahar, sare.
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 8 ouă
- 10 linguri cu zahăr
- sare
Mod de preparare:
Pune laptele la fiert împreună cu 1/2 din cantitatea de zahăr. Lasă să dea în 1-2 clocote, după care răcoreşte-l bine.
Separat, caramelizează restul de zahăr, toarnă-l uşor în formele în care vrei să pregăteşti crema.
Răsuceşte-le în toate părţile, pentru a îmbrăca fundul şi pereţii în zahărul caramel.
Bate ouăle bine cu un praf de sare. Adaugă laptele răcorit, amestecând uşor.
Compoziţia astfel obţinută, toarn-oîn forme peste zahărul caramelizat.
Lasă la cuptor, la bain-marie, aproximativ 1 1/2 ore.
Crema delicioasa de zahar ars
Pofta buna!
poate iti place si:
Crema traditionala de zahar ars
Crema traditionala de zahar ars din: zahar, oua, lapte, vanilie, frisca. Ingrediente: 4 linguri zahăr, pentru caramel 8ouă 1l lapte 8 linguri zahăr esenţă vanilie frişca, pentru decor Mod de preparare: Pui 4 linguri de zahăr într-o cratiţă la foc mic şi le caramelizezi. Amesteca continuu, până când se topeşte zahărul. Acoperi uniform pereţii […]
Reteta crema de zahar ars cu sampanie
Reteta crema de zahar ars cu sampanie din: lapte, oua, zahar, faina, sampanie. Ingrediente: 1 l lapte 6 ouă 12 linguri cu zahăr 4 plicuri cu zahăr vanilat 1 lingură cu făină 1 ceaşcă cu şampanie Mod de preparare: Pune ouăle, 5 linguri cu zahăr şi făina într-un castron şi amestecă cu grijă, să […]
Crema de zahar ars cu rom
Crema de zahar ars cu rom din: oua, zahar, lapte, esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr + 3 linguri 1 l lapte 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă de rom Mod de preparare: Zahărul (3 linguri) îl caramelizezi într-o cratiţă pe foc şi îl laşi să se răcească. Intr-un vas larg […]
Pofta buna!