Vita cu sos de fructe si vin alb
PrinteazaVita cu sos de fructe si vin alb din: carne de vită de la gât sau muşchi, portocale, sare, piper, unt, ulei, sos de fructe de pădure, vin alb demisec, zeama de lămâie.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită de la gât sau muşchi
- 5 portocale
- sare
- piper
- 200 g unt
- 100 ml ulei
- sos de fructe de pădure
- o cană vin alb demisec
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Carnea se pune în apă rece, pentru 30 minute. 4 portocale se storc de zeamă, iar două se feliază.
Se şterge carnea de apă, se piperează şi se unge cu puţin ulei, apoi se montează într-o tavă în care s-a topit untul şi s-a adăugat restul de ulei şi vinul.
Se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru o oră. Se întoarce de câteva ori şi se adaugă în tavă zeamă de portocală.
Când este bine pătrunsă se serveşte pe foi de salată verde, stropite cu zeamă de lămâie, cu sos de fructe de pădure şi felii de portocală.
Vita cu sos de fructe si vin alb
Pofta buna!