Rulada de porc cu caise si sos de mure
PrinteazaRulada de porc cu caise si sos de mure din: fleică de porc, conopida, caise tari, broccoli, sos de mure, unt, ulei, zeama de lămâie, sare, piper.
Carnea de porc este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor, menținerea sănătății sistemului imunitar și susținerea creșterii musculare.
Conținut de vitamine și minerale:
Carnea de porc conține o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, zinc, seleniu, fier și niacină. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru funcționarea optimă a organismului.
Energie și satietate:
Consumul de carne de porc poate oferi o sursă de energie pe termen lung datorită conținutului său de proteine și grăsimi. De asemenea, poate contribui la o senzație de sațietate, ceea ce poate ajuta la controlul poftei de mâncare și la menținerea unei greutăți sănătoase.
- 800 g fleică de porc, groasă de 4 degete
- o conopidă mică
- 12 caise tari
- un broccoli
- sos de mure
- 100 g unt
- 100 ml ulei
- zeama de la o lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie felii subţiri de 1 cm din fleică, se presară cu puţină sare şi piper. Conopida şi broccoli se curăţă, se spală şi se opăresc.
Caisele se spală şi li se scot sâmburii.
Se umple fiecare felie de carne cu conopidă şi caise, se fixează cu scobitori sau aţă, se montează într-o tavă în care am pus untul, uleiul şi o cană cu apă.
Se dă la cuptor, iar după 45 de minute la foc potrivit se ung cu sos şi se montează pe platou alături de broccoli tras în unt şi stropit cu zeamă de lămâie, după gust, cu sos de mure.
Rulada de porc cu caise si sos de mure
Pofta buna!