Salata de taitei cu sunca si ciuperci
PrinteazaSalata de taitei cu sunca si ciuperci din: paste făinoase (tăiţei, dar şifusilli sau rigatone), mazăre din conservă, castraveţi în oţet, ciuperci din conservă sau în stare proaspătă, cremvurşti de vită, şuncă de porc afumată, salată verde, smântână grasă, oua, ulei, muştar iute, zeama de lămâie, sare, piper alb, tarhon, pătrunjel verde.
- 800 g paste făinoase (tăiţei, dar şifusilli sau rigatone)
- 400 g mazăre din conservă, congelată sau în stare proaspătă
- 400 g castraveţi în oţet
- 400 g ciuperci din conservă sau în stare proaspătă
- 200 g cremvurşti de vită
- 200 g şuncă de porc afumată
- o salată verde
- 300 ml smântână grasă
Pentru maioneza:
- două gălbenuşuri
- 300 ml ulei
- două linguri de muştar iute
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare
- piper alb
- tarhon
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente, se aburesc, se storc, se aşază într-un vas încăpător. Se adaugă mazărea blanşată, cremvurştii opăriţi şi tăiaţi rondele, şunca tăiată fideluţă, ciupercile crude tăiate julien, salata verde tăiată fidelliţă.
Se asezonează cu sare, piper, şi pătrunjel tocat. Peste conţinut se toarnă un sos obţinut din maioneza amestecată cu smântână şi tarhonul (de preferat tarhon din oţet).
Se mixează bine compoziţia şi se lasă la odihnit în refrigerator cel puţin două ore. Se serveşte pe foi de salată verde, decorată cu gogoşar din oţet, castravete proaspăt şi eventual ridichi.
Pofta buna!