Placintele de cartofi cu jambon si carnati afumati
PrinteazaPlacintele de cartofi cu jambon si carnati afumati din: cartofi, cârnaţi afumaţi, jambon afumat, pătrunjel verde, sare, piper, chimion.
- 150 g piure din cartofi fierţi în coajă
- 50 g cârnaţi afumaţi
- 100 g jambon afumat
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- chimion
Mod de preparare:
Se taie jambonul în 3-4 felii care se prăjesc foarte puţin la tigaie.
Din piureul de cartofi amestecat cu cârnatul tăiat în cubuleţe mici, un ou crud şi pătrunjel verde se formează plăcinţele de mărimea unei palme de copil, care se frig în uleiul de la jambon.
Se servesc pe farfurie, acoperite de feliile de jambon, napate cu sos brun. Merge o salată de sfeclă roşie.
Pofta buna!