Parjoale cu ou si maghiran
PrinteazaParjoale cu ou si maghiran din: oua, carne tocată de porc, pâine, sare, ulei, usturoi, maghiran, unt, piper, pătrunjel.
- 6 ouă
- 500 g carne tocată de porc
- 2 felii de pâine
- sare
- 50 ml ulei
- un gălbenuş
- 5-6 căţei de usturoi
- un vârf de cuţit maghiran
- 50 g unt
- piper
- o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron carnea tocată, feliile de pâine înmuiate în lapte, gălbenuşul de ou, usturoiul pisat, maghiranul, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul, după gust.
Se frământă bine pentru a se omogeniza, după care se formează pârjoale mai mari.
Se presează în mijloc cu o lingură fiecare pârjoală.
Pe o farfurie se pun cinci linguri de pesmet şi se trec toate pârjoalele prin el.
Se tapetează o tavă cu ulei şi se aşază pârjoalele în ea. Se dă tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute.
Se scoate tava din cuptor şi se pune în mijlocul fiecărei pârjoale o linguriţă de unt.
Peste unt, se sparge câte un ou, după care se dă tava din nou la cuptor.
Se mai lasă în cuptor 15-20 de minute, după care se scoate. Se servesc calde.
Pofta buna!