Rulada din muschi de porc
PrinteazaRulada din muschi de porc din: muschi de porc, cartofi, rosii, sos de rosii, cascaval, patrunjel, usturoi, masline, faina, ulei, sare, piper, varza.
- un kg muşchi de porc
- un kg cartofi mici
- două roşii
- sos de roşii picant
- 300 g caşcaval
- pătrunjel
- doi căţei de usturoi
- 100 g măsline feliate
- 3 linguri de făină
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- mujdei
- varză murată
Mod de preparare:
Usturoiul se pisează. Se pune într-un castron, împreună cu sosul de roşii picant, pătrunjelul tocat şi se amestecă. Muşchiul de porc se spală şi se taie în felii groase de doi centimetri. Fiecare felie se bate cu ciocanul pentru şniţele până când se subţiază.
Se ung cu sosul picant, se presară caşcavalul tăiat în cu- buleţe şi măslinele feliate. Se rulează, se prind cu scobitori sau se leagă cu aţă de bucătărie. Se condimentează, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins, câte cinci minute pe fiecare parte.
Se aşază într-o tavă cu puţin ulei, o cană de apă şi felii de roşii. Se introduce în cuptor şi se ţine timp de 30 de minute. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se prăjesc în ulei încins. Se servesc alături de ruladele fierbinţi, presărate cu verdeaţă tocată.
într-o oală se pun apa, untul şi sarea. Când au început să fiarbă se adaugă toată făina şi se amestecă bine cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe. Se servesc cu mujdei de usturoi sau salată de varză murată.
Poftă bună!