Ardei la tava cu peste si vin rosu
PrinteazaArdei la tava cu peste si vin rosu din: ardei graşi rosii, ardei graşi verzi, ardei graşi galbeni, ceapa, usturoi, patrunjel, vin rosu, conserve de peşte în ulei, sare, piper, puţin ulei.
- 6 ardei graşi de culori diferite pentru un aspect deosebit: 2 roşii, 2 galbeni şi 2 ardei verzi
- 2 cepe,
- 4 căţei de usturoi
- pătrunjel tocat
- 200 ml vin roşu
- 2 conserve de peşte în ulei
- sare
- piper
- puţin ulei
Mod de rpeparare:
In foarte puţin ulei căleşti ceapa pe care ai tocat-o, o condimentezi şi o pui într-o tavă (faci un pat din ceapă călită).
Ardeii, spălaţi şi curăţaţi de seminţe, îi tai pe lung şi îi aşezi, alternativ, combinând culorile, peste ceapă.
In fiecare jumătate de ardei pui peşte din conservă, cu uleiul lui.
Toci foarte mărunt pătrunjelul şi usturoiul, le amesteci bine într-un bol, condimentezi şi presari verdeţurile peste ardei.
Apoi, torni şi vinul şi dai tava la cuptor pentru 30-35 de minute.
Pofta buna!