Reteta zilei: Tocana de legume pe pat de orez

Printeaza

Tocana de legume pe pat de orez din: supa de legume, soia, naut, ceapa, telina, morcovi, dovlecel, sare, piper, chimen, marar, coriandru, suc de lamaie, orez.

 

Ingrediente:

  • 5 cani supa de legume
  • 1 cană bucati de soia
  • 1 cutie năut
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 telina, tocata
  • 2 morcovi, tocati
  • 1 dovlecel, tocat
  • 1 linguriță de sare
  • piper proaspat macinat, dupa gust
  • 1/4 lingurita de chimen
  • 1/2 cană mărar proaspăt tocat
  • 1 lingura coriandru uscat
  • sucul de la 1 lămâie
  • 300gr orez

Mod de preparare:

Se încălzește supa si se toarna intr-un bol peste bucatile de soia, lasati 10 minute.

Scurgeti printr-o strecuratoare si tocati apoi bucatile de soia. Supa strecurata se adauga intr-o oala si se aduce la fierbere.

Adaugati bucatile de soia, nautul, telina, morcovii, ceapa, dovleceii, sare, piper, chimen și gatiti la foc mediu timp de 45 de minute.

Adaugati suc de lamaie, marar, coriandru si fierbeti pentru încă 20 de minute, neacoperit.

Între timp, fierbeti orezul al dente. Serviti tocana de legume cu orez.

Tocana de legume pe pat de orez

Tocana_de_legume_pe_pat_de_orez_08

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Vânat la Grătar

Vânat la Grătar din: carne de vanat, ulei de masline, vin rosu sex, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper. Gătirea cărnii de vânat la grătar reprezintă o artă ce valorifică la maximum gusturile intense și texturile unice ale acestui tip de carne. Fie că preferați puiul de fazan, căprioara, mistrețul sau orice alt tip de vânat, […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Nu prea-mi place tocana asta

  2. Angela Constantin

    Foarte buna tocanita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.