Sos pesto cu nuci si parmezan din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura usturoi verde 1/3 cana parmezan ras 1/3 cana nuci prajite 1/4 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1/2 linguriță sare 1/8 linguriță piper negru Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]
Sos pesto cu rosie
PrinteazaSos pesto cu rosie din: vagheta, rosii, usturoi, parmezan, lamaie, alune, ulei de masline, busuioc, piper, sare.
- 1 bagheta
- 5 rosii
- pentru sos:
- 5 catei de usturoi
- 200 g parmezan
- 1 lamaie
- 100 g alune prajite
- 100 ml ulei de masline
- 200 g busuioc macinat
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spală bine frunzele de busuioc şi tamponează-le cu un prosop uscat. Pune-le apoi într-un mojar.
Presară sare, după care adaugă căţeii de usturoi şi zdrobeşte totul în mojar sau în blender.
Toarnă treptat ulei de măsline. Adaugă parmezanul ras şi alunele zdrobite.
Acreşte cu zeamă de lămâie, după gust. Amestecă energic până obţii o pastă omogenă.
Separat, opăreşte roşiile, decojeşte-le şi taie-le apoi cubuleţe.
Intinde acest sos delicios pe felii de paine usor prajite.
Deasupra pune cateva cubulete de rosie.
Sos pesto cu rosie
Pofta buna!
poate iti place si:
Sos pesto cu nuci si parmezan
Reteta zilei: Sos pesto cu nuci de pin
Sos pesto cu nuci de pin din: busuioc, nuci de pin, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 4 cani busuioc 2 linguri nuci de pin 4 catei usturoi ⅓ ceasca ulei de măsline Mod de preparare: Curatati si spalati busuioc, apoi maruntiti. Curatati si taiati usturoiul. Adaugati in blender busuioc, usturoi și nuci […]
Pofta buna!