Piept de pui cu fasole verde si gogosari
PrinteazaPiept de pui cu fasole verde si gogosari din: piept de pui, fasole verde, gogoşari, vin alb, ulei de măsline, pătrunjel verde, cimbru, lămâie, sare.
- 500 g piept de pui
- 500 g fasole verde
- 2 gogoşari
- 100 ml vin alb
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 lingură cimbru
- 1/2 lămâie
- sare
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui, îl tai în felii groase şi le dai cu sare şi cimbru. Le pui într-un castron, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le dai la rece.
După 1 oră, prăjeşti feliile de carne în ulei timp de 30-40 de minute şi le stropeşti din când în când cu vin. în timp ce friptura este la cuptor, cureţi fasolea, o rupi în bucăţi şi o pui la fiert.
Tai gogoşarii în felii subţiri şi îi înăbuşi într-o lingură de ulei de măsline şi puţină apă.
Serveşti friptura alături de fasole cu pătrunjel verde tocat, iar feliile de gogoşari le foloseşti ca decor.
Pofta buna!