Ton la Grătar cu Sos de Usturoi și Ierburi din: fileuri de ton, sare, piper, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, cimbru, sare, piper Tonul la grătar cu sos de usturoi și ierburi este o rețetă care aduce în prim-plan savoarea unică a mării, îmbinată cu aromele intense ale usturoiului și prospețimea ierburilor […]
Despre usturoi
PrinteazaDespre usturoi: Valoarea mistică a usturoiul ca amuletă contra duhurilor rele de tot felul şi mai ales a vampirilor a fost confirmată în mai multe culturi. Se pare că la baza proprietăţilor „respingătoare” ale usturoiului stă mirosul lui puternic.
Pentru om, însă, ustutoiul este o plantă de leac importantă mai ales în sezonul rece.
Usturoiul este un antibiotic natural, iar partea bună este faptul că nu distruge şi bacteriile sănătoase, aşa cum fac majoritate antibioticelor sintetizate în laborator.
Usturoiul stimulează sistemul imunitar şi ajută la distrugerea celulelor canceroase.
Usturoiul poate ajuta şi la echilibrarea tensiunii arteriale. Pentru aceasta este suficient să consumaţi un căţel de usturoi pe zi.
Usturoiul este eficient împotriva streptococilor care cauzează scarlatina, difteria, inflamarea învelişului inimii (febra reumatică). Usturoiul are capacitatea de a „subţia” sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor.
Această miraculoasă legumă reîntinereşte ficatul. Are puterea de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine.
De asemenea, el ajută la eliminarea toxinelor din organism şi stimulează creşterea nivelului de antioxidanţi.
Usturoiul e cunoscut antiseptic în cazurile de infecţii la ochi, urechi, nas şi gât.
Dacă luaţi un căţel de usturoi în gură, la începutul unei răceli, şi-l ţineţi între dinţi şi obraz, răceala va dispărea în câteva ore sau cel mult o zi. Dacă nu îl mestecaţi nu va ustura pe limbă.
De asemenea, este un remediu milenar al problemelor femeilor. Aveţi bufeuri, vă simţiţi deprimată, iritată, balonată, aveţi crampe sau vi se umflă sânii? Puneţi puţin usturoi în salată. In plus, are efecte benefice şi asupra pielii.
Consumul regulat de usturoi tonifică pielea şi o face netedă, iar unghiile devin mai tari.
Totuşi nu exageraţi: usturoiul consumat în exces poate produce un miros neplăcut al corpului şi al respiraţiei.
Mai mult, arsenicul din usturoi poate să ardă mucoasa stomacului şi să provoace dureri accentuate, diaree sau constipaţie.
Despre usturoi
Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi
Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi din: piept de rata, usturoi, rozmarin, ulei, garnitura de legume. Descoperă o rețetă care transformă carnea de rață într-un festin culinar. Această combinație clasică de arome aduce în prim plan gustul bogat al cărnii de rață, îmbogățit cu parfumul inconfundabil al rozmarinului și picanteria subtilă a usturoiului. Fie […]
Mancare de Urzici cu Usturoi – Simplu si Sanatos
Mancare de Urzici cu Usturoi – Simplu si Sanatos din: urzici, usturoi, ulei, sare, piper, zeama de lamaie. În inima tradițiilor culinare, urzicile cu usturoi se regăsesc ca o emblemă a primăverii, oferind o combinație perfectă de gust și beneficii nutritive. Această rețetă de urzici cu usturoi nu numai că îmbogățește masa cu o culoare […]
Savurati!
Bine de stiut