Prajitura cu zmeura, stafide si praf de roscove
PrinteazaPrajitura cu zmeura, stafide si praf de roscove din: biscuiţi, ciocolată, stafide, miere, zahăr brun, unt, pudră de roşcove (de la plafar), brânză dulce de vaci, smântână, miere de albine, zahăr brun, coaja şi zeama de lămâie, esenţă vanilie, zmeură, gelatină, zmeură, gelatină roşie pentru tort, zahăr.
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi
- 150 g ciocolată
- 50 g stafide
- 2 linguri miere
- 2 linguri zahăr brun
- 100 g unt
- 2 linguri de pudră de roşcove (de la plafar)
Pentru cremă:
- 600 g brânză dulce de vaci
- 300 g smântână
- 4 linguri miere de albine
- 4 linguri zahăr brun
- coaja şi zeama de la o lămâie
- 1 esenţă vanilie (fiolă)
- 200 g zmeură
- 2 pliculeţe gelatină (20 gr)
Pentru ornat:
- 300 g zmeură
- 1 plic gelatină roşie pentru tort
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Mărunţeşti biscuiţii cu ajutorul robotului. Tot cu ajutorul robotului razi şi ciocolata. Adaugi untul topit şi restul ingredientelor şi mixezi până ce obţii o pastă omogenă. întinzi pasta uniform într-o formă detaşabilă (26 cm) şi o dai la rece până ce se întăreşte.
Pentru crema, pui brânza în robot şi o mixezi până ce obţii o cremă fină. Adaugi smântână, mierea, zahărul, răzătura şi zeama de la lămâie şi mixezi până se încorporează bine.
Adaugi gelatina pe care ai hidratat-o în puţină apă, apoi o dizolvi pe foc în 100 ml apă, nu înainte de a o răci.
Adaugi şi zmeura, amesteci uşor şi torni crema peste blatul întărit. Laşi la rece pentru 2 ore, după care ornezi astfel: Aşezi un strat uniform de fructe deasupra, peste care torni gelatina roşie pentru tort, preparată după instrucţiunile de pe plic.
Dai la rece timp de 1/2 oră, după care porţionezi prăjitura după preferinţă.
Prajitura cu zmeura, stafide si praf de roscove
Pofta buna!