Supa rece din fructe de padure cu miere si scortisoara
PrinteazaSupa rece din fructe de padure cu miere si scortisoara din: vişine, capsuni, zmeura, coacaze, scortisoara, miere de salcam, frişcă, zahăr vanilat, zeama de lamaie, suc de portocale.
- 500 g vişine
- 500 g căpşuni
- 500 g zmeură
- 500 g coacăze
- 1 vârf cuţit scorţişoară
- 5 linguri miere de salcâm
- 200 ml frişcă
- 2 pacheţele zahăr vanilat
- zeama de la 1 lămâie
- 200 ml suc de portocale
Mod de preparare:
Speli fructele şi le laşi în strecurătoare să se scurgă. Cureţi vişinele de sâmburi.
Opreşti fructe într-o farfurie, pentru decor, într-o cratiţă pui 600 ml apă şi o fierbi împreună cu scorţişoara.
Laşi să fiarbă timp de 5 minute, apoi adaugi mierea, frişca, zahărul vanilat, sucul de portocale si de lămâie.
La servire aşezi în fiecare bol, peste supa-cremă, câteva fructe păstrate.
Supa rece din fructe de padure cu miere si scortisoara
Pofta buna!