Papanasi cu dovlecei si smantana

Printeaza

Papanasi cu dovlecei si smantana din: dovlecei, oua, unt, sare, faina, brânză de vaci.

Papanasi_cu_dovlecei_si_smantana

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • sare
  • făină
  • 2-3 linguri brânză de vaci

 

 

Mod de preparare:

Cureţi de coajă dovleceii, apoi îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi în strecurătoare, să se scurgă zeama.

Ii presezi bine şi îi amesteci cu brânza de vaci, ouă, făina şi amesteci, înmoi o lingură în apă rece, ca să nu se lipească compoziţia de ea şi dai drumul compoziţiei într-o cratiţă cu apă clocotită, cu puţină sare.

Papanaşii sunt gata în circa 5 minute. Când se ridică, sunt fierţi. Scoţi apoi papanaşii pe un platou şi torni peste ei unt topit.

 

Papanasi cu dovlecei si smantana

Papanasi_cu_dovlecei_si_smantana

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Papanasi Perfecți: Rețeta Tradițională

Papanasi Perfecți: Rețeta Tradițională din: branza de vaci, oua, zahar, faina, coaja de lamaie, sare, ulei, smantana, dulceata. În lumea deserturilor românești, papanasii ocupă un loc special. Acești gogoși aromate, presărate cu brânză dulce și îmbogățite cu smântână și dulceață, sunt un simbol al ospitalității și gustului autentic românesc. Rețeta de papanasi pe care v-o […]

 

retete

Papanasi cu branza de vaci

Papanasi cu branza de vaci din: branza de vaci, ou, faina, unt, gris, sare. Ingredinte: 100 gr. branza de vaci 1 ou o lingura faina 10 gr. unt gris sare     Mod de preparare Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta […]

Papanasi rusesti

Papanasi rusesti

Papanasi rusesti din: branza de vaci, ou, faina, zahar, sare. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de făină 1 praf de sare 1 lingură zahăr (opţional)   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele într-un bol până obţinem un aluat omogen şi lipicios, într-o farfurie plată turnăm puţină făină, care ne va […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. De cand n-am mai mancat niste papanasi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.