Papanasi Perfecți: Rețeta Tradițională din: branza de vaci, oua, zahar, faina, coaja de lamaie, sare, ulei, smantana, dulceata. În lumea deserturilor românești, papanasii ocupă un loc special. Acești gogoși aromate, presărate cu brânză dulce și îmbogățite cu smântână și dulceață, sunt un simbol al ospitalității și gustului autentic românesc. Rețeta de papanasi pe care v-o […]
Papanasi cu dovlecei si smantana
PrinteazaPapanasi cu dovlecei si smantana din: dovlecei, oua, unt, sare, faina, brânză de vaci.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 ouă
- 100 g unt
- sare
- făină
- 2-3 linguri brânză de vaci
Mod de preparare:
Cureţi de coajă dovleceii, apoi îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi în strecurătoare, să se scurgă zeama.
Ii presezi bine şi îi amesteci cu brânza de vaci, ouă, făina şi amesteci, înmoi o lingură în apă rece, ca să nu se lipească compoziţia de ea şi dai drumul compoziţiei într-o cratiţă cu apă clocotită, cu puţină sare.
Papanaşii sunt gata în circa 5 minute. Când se ridică, sunt fierţi. Scoţi apoi papanaşii pe un platou şi torni peste ei unt topit.
Papanasi cu dovlecei si smantana
Pofta buna!
poate iti place si:
Papanasi Perfecți: Rețeta Tradițională
Papanasi cu branza de vaci
Papanasi cu branza de vaci din: branza de vaci, ou, faina, unt, gris, sare. Ingredinte: 100 gr. branza de vaci 1 ou o lingura faina 10 gr. unt gris sare Mod de preparare Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta […]
Papanasi rusesti
Papanasi rusesti din: branza de vaci, ou, faina, zahar, sare. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de făină 1 praf de sare 1 lingură zahăr (opţional) Mod de preparare: Se amestecă ingredientele într-un bol până obţinem un aluat omogen şi lipicios, într-o farfurie plată turnăm puţină făină, care ne va […]
Pofta buna!
De cand n-am mai mancat niste papanasi