Ciorba de legume cu oase de porc si verdeata
PrinteazaCiorba de legume cu oase de porc si verdeata din: oase de porc, rosii, cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole verde, mazăre, sare, ceapa, sare de lamaie, ulei, patrunjel, leustean.
Ingrediente:
- 1 kg oase de porc
- 500 g roşii
- 300 g cartofi
- 3 morcovi
- 3 ardei graşi
- 1 dovlecel
- 1 ţelină mică
- 150 g fasole verde
- 200 g mazăre
- sare
- 3 cepe
- sare de lămâie
- ulei
- pătrunjel
- leuştean
Mod de preparare:
Pui oasele la fiert în apă cu sare, spumezi de câte ori este nevoie şi laşi la fiert cel puţin 1 oră. Morcovii, ardeii şi ţelina le tai cubuleţe şi le căleşti în ulei, împreună cu fasolea verde şi ceapa.
Stingi cu zeama în care au fiert oasele, după care adaugi .mazărea, cartofii tăiaţi cubuleţe şi dovlecelul rondele.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugi roşiile decojite şi tăiate şi sarea de lămâie. La final, presari pătrunjelul şi leuşteanul tocate mărunt şi sare, dacă mai este nevoie.
Pofta buna!
Foarte buna ciorba