Rulada cu ricotta, spanac si busuioc
PrinteazaRulada cu ricotta, spanac si busuioc din: făină, oua, apa, sare, ricotta, spanac, parmeza, unt, ceapa, busuioc, nucşoară, piper, salvie proaspata.
- 200 g făină
- 2 ouă
- apă
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 500 g ricotta
- 200 g spanac
- 1 ou
- 50 g parmezan
- 50 unt
- 1 ceapă mică
- busuioc
- nucşoară
- sare
- piper
Pentru sos:
- 200 g unt
- 100 g parmezan
- salvie proaspătă
Mod de preparare:
Amesteci făina cu ouăle şi puţină sare, după care începi să frămânţi, până vei obţine un aluat omogen. Adaugi atata apă cât să obţii un aluat elastic şi uşor de modelat. întinzi cu sucitorul o foaie puţin mai groasă decâfcea pe care o faci pentru tăiţeii de casă.
Opăreşti spanacul câteva minute, îl toci mărunt şi îl laşi să se scurgă bine de zeamă.
Ceapa o tai mărunt şi o căleşti în untul încălzit în prealabil, până devine sticloasă. Intre timp, amesteci ricotta cu oul, parmezanul ras, sare şi piper după gust, puţin busuioc şi nucşoară.
Adaugi ceapa călită şi răcită şi amesteci bine. Storci bine spanacul şi îl încorporezi în amestecul de ricotta. între timp, pui o oală cât mai încăpătoare ca şi lăţime cu apă şi puţină sare la fiert.
Intinzi compoziţia uniform p6 foaia de aluat, lăsând 1 -2 cm liberi pe margine, pentru a nu ieşi umplutura. Rulezi aluatul cât mai strâns şi închizi cele două capete ale ruioului.
Aşezi ruloul , pe un prosop de bucătărie curat şi îi legi ia capete cu o sfoară.
Dacă rulada este prea lungă şi nu încape în oală, o îndoi uşor, cât să încapă. Când începe să fiarbă apa, aşezi rulada în oală şi o laşi să fiarbă 30-35 de minute.
După acest timp scoţi rulada, o despachetezi şi o tai în felii de 4-5 cm. Aşezi feliile de ruladă într-o tavă termoreziştentă şi torni peste ele sosul.
Pentru sos, topeşti untul, adaugi parmezanul ras şi salvia proaspătă şi tocată mărunt sau uscată. Razi deasupra puţin parmezan şi dai la cuptorul preîncălzit circa 15 minute.
Pofta buna!