Fructe de mare cu sos de vermut – un preparat rafinat și sofisticat, ideal pentru o cină elegantă sau pentru a impresiona oaspeții la o ocazie specială. Vermutul, cu aroma sa distinctă și ușor dulce-amăruie, completează perfect gustul delicat al fructelor de mare, creând o combinație de arome complexă și echilibrată. Această rețetă nu doar […]
Conopida cu chimion, coriandru si migdale la cuptor
PrinteazaConopida cu chimion, coriandru si migdale la cuptor din: conopidă, ulei de măsline, sare, de mare, seminţe de chimion, seminţe de coriandru, ardei iute, migdale, lămâie (coaja şi zeama).
Ingrediente:
- 1 conopidă de mărime potrivită
- 3 linguri ulei de măsline
- sare de mare
- 2 linguri seminţe de chimion
- 2 linguriţe seminţe de coriandru
- 1 ardei iute
- 1 mână de migdale zdrobite
- 1/2 lămâie (coaja şi zeama)
Mod de preparare:
Conopida cu chimion, coriandru si migdale la cuptor: Incingi cuptorul. Intr-o oală pui apă rece cu puţină sare şi laşi să dea în clocot.
Când clocoteşte, pui conopida curăţată de frunze şi desfăcută bucheţele şi le laşi să fiarbă câteva minute.
Pui bucheţelele într-o strecurătoare şi le laşi acolo să se zvânte bine, altfel nu se vor rumeni frumos.
Treci fiecare bucheţel de conopidă prin ulei de măsline. într-un mojar, striveşti chimionul, coriandrul şi ardeiul iute.
Le amesteci cu migdalele sfărâmate şi pui totul într-o tigaie călduţă şi fără ulei. Laşi pe foc mic, amestecând din când în când până se rumenesc uşor şi degajă arome delicate.
Adaugi apoi conopida dată prin, ulei şi amesteci bine. Când începe să-şi schimbe culoarea, adaugi coaja de lămâie rasă mic şi zeama de la lămâie.
Amesteci şi mai laşi la foc moderat maximum 5 minute. Pui totul într-o tavă potrivită şi o dai la cuptor, la foc moderat, 15 minute.
Pofta buna!
Fructe de mare cu sos de vermut