Creveti cu chili, lamaie si piper
PrinteazaCreveti cu chili, lamaie si piper din: creveţi de mărime medie (16-20), ulei de măsline extravirgin, usturoi, coajă de lămâie, piper negru, fulgi de chili, suc de lamaie, pătrunjel, vin alb sec, unt, capere uscate, lamaie.
Ingrediente:
- 450 g de creveţi de mărime medie (16-20), decorticaţi
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi mari, tocaţi mărunt sau pisaţi
- 2 linguriţe de coajă de lămâie rasă
- 1/4 linguriţă de piper negru
- 1/4 linguriţă de fulgi de chili
- 1/4 ceaşcă + 2 linguriţe de suc proaspăt stors de la 2 lămâi
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 2 linguri + 2 linguriţe de vin alb sec
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de capere uscate, tăiate (opţional)
- feliuţe de lămâie (opţional)
Mod de preparare:
Pune într-un bofprimele 6 ingrediente. Adaugă 1/4 ceaşcă de suc de lămâie şi o lingură de pătrunjel.
Lasă la marinat timp de 15-30 de minute.
Potriveste grătarul la foc mediu. Adu până în punctul de fierbere vinul, untul, 2 linguriţe de suc de lămâie şi caperele; apoi îndepărtează-le de pe foc.
Asaza creveţii pe grătar şi presară sare şi piper. Găteşte-i până când capătă o nuanţă de roz deschis (circa 2 minute pentru fiecare parte).
Mută-i înapoi în bol. Toarnă peste ei mixtura călduţă de unt. Asezonează cu o lingură de pătrunjel şi ornează cu felii de lămâie.
Creveti cu chili, lamaie si piper
Pofta buna!
As vrea sa icnerc si eu reteta asta