Creveti cu chili, lamaie si piper

Printeaza

Creveti cu chili, lamaie si piper din: creveţi de mărime medie (16-20), ulei de măsline extravirgin, usturoi, coajă de lămâie, piper negru, fulgi de chili, suc de lamaie, pătrunjel, vin alb sec, unt, capere uscate, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 450 g de creveţi de mărime medie (16-20), decorticaţi
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi mari, tocaţi mărunt sau pisaţi
  • 2 linguriţe de coajă de lămâie rasă
  • 1/4 linguriţă de piper negru
  • 1/4 linguriţă de fulgi de chili
  • 1/4 ceaşcă + 2 linguriţe de suc proaspăt stors de la 2 lămâi
  • 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • 2 linguri + 2 linguriţe de vin alb sec
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de capere uscate, tăiate (opţional)
  • feliuţe de lămâie (opţional)

Mod de preparare:

Pune într-un bofprimele 6 ingrediente. Adaugă 1/4 ceaşcă de suc de lămâie şi o lingură de pătrunjel.

Lasă la marinat timp de 15-30 de minute.

Potriveste grătarul la foc mediu. Adu până în punctul de fierbere vinul, untul, 2 linguriţe de suc de lămâie şi caperele; apoi îndepărtează-le de pe foc.

Asaza creveţii pe grătar şi presară sare şi piper. Găteşte-i până când capătă o nuanţă de roz deschis (circa 2 minute pentru fiecare parte).

Mută-i înapoi în bol. Toarnă peste ei mixtura călduţă de unt. Asezo­nează cu o lingură de pătrunjel şi ornează cu felii de lămâie.

Creveti cu chili, lamaie si piper

Creveti_cu_chili_lamaie_si_piper

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. As vrea sa icnerc si eu reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.