Muschi de vita cu avocado si sos salsa
PrinteazaMuschi de vita cu avocado si sos salsa din: muşchi de vită, lime, usturoi, chimion, piper roşu, sare, avocado, sos salsa, ceapă verde, coriandru, tortillas sau lipii.
Ingrediente:
- 450 g de muşchi de vită
- 1 lime, tăiat pe jumătate
- 2 căţei de usturoi, pisaţi
- 1 lingură de chimion
- 1/2 linguriţă de piper roşu
- 1/2 linguriţă + 1 vârf linguriţă de sare
- 1 bucată de avocado, tăiat cubuleţe
- 1/2 ceaşcă de sos salsa
- 1 ceapă verde tocată
- 2 linguri de coriandru mărunţit
- 8 tortillas sau lipii (cu diametrul de 15 cm), încălzite
Mod de preparare:
Pune într-un vas de gătit friptura, apoi stoarce o jumătate de lime pe o parte a acesteia. Freacă muşchiul de vită cu puţin usturoi.
Condimentează cu 1/2 lingură de chimion, 1/4 linguriţă de piper roşu şi 1/4 linguriţă de sare. întoarce bucata pe partea cealaltă şi repetă procedura cu ingredientele rămase. Lasă timp de 15 minute, la temperatura camerei.
Potriveste grillul la foc mediu spre ridicat. Pentru o friptură bine pătrunsă, lasă la gătit circa 4 minute, pe fiecare parte. Apoi pune-o deoparte.
Amesteca într-un vas avocadoul, sosul salsa, ceapa, coriandrul şi puţină sare. Taie pieptul de vită în fâşii subţiri, aproximativ egale. Serveşte cu sos şi tortillas calde.
Muschi de vita cu avocado si sos salsa
Pofta buna!