Fasole negra picanta cu ceapa si chimion

Printeaza

Fasole negra picanta cu ceapa si chimion din: ulei de măsline, ceapa, seminţe de chimion, boabe de fasole neagră, apa, ardei iuţi la conservă în sos adobo.

 

Ingrediente: Fasole_negra_picanta_cu_ceapa_si_chimion

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1/2 ceaşcă de ceapă feliată
  • 1 linguriţă de seminţe de chimion sau 1/2linguriţă praf de chimion
  • 1 ceaşcă de boabe de fasole neagră (cam 450 g), spălate si uscate
  • 1/2 ceaşcă de apă
  • 1 linguriţă de ardei iuţi la conservă în sos adobo

 

 

 

Mod de preparare:

Încalzestela foc mediu, într-o tigaie, uleiul. Căleşte ceapa până când se înmoaie, circa 5 minute. Asezonează cu chimion.

Adaugă fasolea după ce ai transformat-o într-un piure cu ajutorul mixerului. Pune apă şi sos chili sau adobo.

Fierbe compoziţia la foc mediu spre ridicat până fasolea devine cremoasă, circa 5 minute. Pentru a subţia pasta, adaugă câteva linguri de apă din când în când.

Fasole negra picanta cu ceapa si chimion

Fasole_negra_picanta_cu_ceapa_si_chimion

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.