Fasole negra picanta cu ceapa si chimion
PrinteazaFasole negra picanta cu ceapa si chimion din: ulei de măsline, ceapa, seminţe de chimion, boabe de fasole neagră, apa, ardei iuţi la conservă în sos adobo.
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1/2 ceaşcă de ceapă feliată
- 1 linguriţă de seminţe de chimion sau 1/2linguriţă praf de chimion
- 1 ceaşcă de boabe de fasole neagră (cam 450 g), spălate si uscate
- 1/2 ceaşcă de apă
- 1 linguriţă de ardei iuţi la conservă în sos adobo
Mod de preparare:
Încalzestela foc mediu, într-o tigaie, uleiul. Căleşte ceapa până când se înmoaie, circa 5 minute. Asezonează cu chimion.
Adaugă fasolea după ce ai transformat-o într-un piure cu ajutorul mixerului. Pune apă şi sos chili sau adobo.
Fierbe compoziţia la foc mediu spre ridicat până fasolea devine cremoasă, circa 5 minute. Pentru a subţia pasta, adaugă câteva linguri de apă din când în când.
Fasole negra picanta cu ceapa si chimion
Pofta buna!