Mascarpone in aluat
PrinteazaMascarpone in aluat din: faina, margarina, smantana, galbenusuri, zahar, drojdie, lapte, zahar vanilinat, sare, stafide, esenta de rom, amidon, migdale, zahar cubic.
- 600 g făină albă
- 200 g margarină
- 4 linguri smântână
- 4 gălbenuşuri
- 80 g zahăr
- 40 g drojdie
- 300 ml lapte
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 150 g stafide
- 1/2 fiolă esenţă de rom
- 150 g margarină
- 100 g mascarpone
- 1 lingură amidon
Ingrediente pentru decor:
- 1 ou
- 150 g migdale
- 50 g zahăr cubic
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pun drojdia şi 20 g zahăr dizolvate în 100 ml lapte călduţ.
După ce a crescut maiaua, se adaugă pe rând gălbenuşurile, margarina topită, smântână, sarea şi laptele rămas, îndulcit cu restul de zahăr şi zahărul vanilinat.
Se frământă aluatul până se dezlipeşte de mâini şi se lasă la dospit timp de aproximativ 1 oră, până când îşi dublează volumul.
Se înmoaie stafidele în esenţa diluată cu apă caldă. Se mixează margarina cu mascarpone, zahărul şi amidonul.
Se presară un strat fin de făină pe masa de lucru, se întinde aluatul în foaie groasă de 1 cm, se unge cu un strat subţire de cremă, se presară stafidele scurse şi se rulează.
Se aşază ruloul într-o formă de copt inelară şi se lasă să dospească la cald, timp de 1/2 oră. Se unge coroniţa cu ou, se presară migdalele mărunţite şi zahărul sfărâmat şi se coace timp de aproximativ 45 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Inainte de a scoate din cuptor coroniţa, se probează dacă s-a copt, cu o scobitoare.
Mascarpone in aluat
Pofta buna!
Interesanta reteta asta
de cate ori va vizitez mereu intalnesc retete mai frumoase 🙂 in comparatie cu alte site uri culinare.