Prajitura cu cacao si glazura de ciocolata amaruie
PrinteazaPrajitura cu cacao si glazura de ciocolata amaruie din: oua, zahar, faina, cacao, ulei, praf de copt, sare, lapte, gris, lamaie, margarina,frisca lichida, ciocolata amaruie.
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 240 g făină
- 10 g cacao
- 100 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 800 ml lapte dulce pasteurizat
- 150 g zahăr
- 10 linguri griş
- 1 lămâie mare
- 150 g margarină
Ingrediente pentru glazură:
- 50 ml frişcă lichidă
- 50 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Se mixează ouăle cu zahărul, până când se albesc şi îşi măresc volumul, apoi se toarnă în fir subţire uleiul, mixând încontinuu.
Se adaugă sarea şi făina cernută împreună cu praful de cacao şi cel de copt. Se omogenizează aluatul şi se toarnă în tavă de 20×30 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Se coace blatul timp de 30-40 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Cu ajutorul unei scobitori, se testează dacă s-a copt aluatul, scobitoarea iese curată din blatul copt.
Pentru cremă, se fierbe laptele împreună cu zahărul, iar după primul clocot, se presară grisul şi se amestecă pentru a nu se forma cocoloaşe.
Când s-a îngroşat, se ia vasul de pe foc şi se adaugă zeama şi coaja de lămâie rasă în grişul călduţ, se încerporează margarina frecată spumă, în prealabil.
Se topeşte ciocolata în frişca lichidă, pe baie de abur, fără să fiarbă amestecul.
Se taie blatul rece în 2 foi. Se umplu cu cremă şi se acoperă prăjitura cu glazura. Se consumă de la rece, după 2 ore.
Prajitura cu cacao si glazura de ciocolata amaruie
Pofta buna!
sunt foarte incantata ca am gasit aceasta prajitura cu gris fiindca eu nu cunosc prea multe variante de dulciuri cu gris.