Gerbeaud cu miere
PrinteazaGerbeaud cu miere din: zahar, miere, lapte, cacao, margarina, ou, bicarbonat, gris, unt.
- 150 g zahar
- 2 linguri de miere
- 0,5 de lapte
- 1 lingurita de cacao
- 100 g margarina
- 1 ou
- 1lingura de bicarbonat de sodiu
Ingrediente crema: 5 de lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si zahar pudra
Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g zahar,2 linguri mari apa
Mod de preparare:
Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si amestecand se fierbe peste aburi, pana cand culoarea aluatului devine de caramel.
La luarea de pe foc, se amesteca cu faina si bicarbonatul de sodiu. Se imparte pe loc in patru parti.
Pe o planseta cu faina se intind patru blaturi de cate 23 X 30 cm. Se pun la cuptor preincalzit pentru 5 minute la un foc mai mic decat cel potrivit.
Sa avem grija, pentru ca se pot arde foarte usor. Fiecare blat se pune la cuptor in parte. Pentru crema laptele se fierbe cu zaharul vaniliat, adaugand si amestecand continuu grisul.
Se fierbe 4-5 minute, dupa care se lasa la racit. Untul se amesteca cu zaharul pudra pana cand devine spumos.
Blaturile racite se ung cu aceasta crema, si se aseaza una peste alta. Ingredientele pentru glasura se fierb 3-4 minute, se lasa putin la racit, apoi se unge cu ea blatul superior al prajiturii.
Acoperit se lasa la racit o noapte intreaga, ca blaturile de miere sa se inmoaie.
Pofta buna!