Terină cu vinete și curcan din: carne tocata de curcan, orez, vinete, masline, oua de prepelita, sare, piper, boia afumata, marar, ulei. Ingrediente: 400 g carne tocată de curcan 100 g orez 2 vinete 100 g măsline fară sâmburi 8-10 ouă de prepeliță sare piper ½ linguriță boia afumată mărar ulei Mod de preparare: […]
Terina cu sfecla, chimen si coriandru
PrinteazaTerina cu sfecla, chimen si coriandru din: foi gelatină, seminţe de chimen, seminţe de coriandru, suc de lămâie verde, mix de verdeţuri (pătrunjel, mentă, mărar), sfeclă coaptă, condiment iute.
Ingrediente:
- 6 foi gelatină
- două linguriţe seminţe de chimen
- jumătate linguriţă seminţe de coriandru
- sucul de la două lămâi verzi
- mix de verdeţuri (pătrunjel, mentă, mărar)
- 1 kg sfeclă coaptă
- condiment iute
Mod de preparare:
Lasă gelatina să se înmoaie în apă rece 10 minute. Fă o infuzie de chimen şi coriandru în 500 ml apă clocotită.
Strecoar-o după 10 minute, apoi adaugă-i, pe foc, sare şi piper. Pune apoi sucul de lămâie şi încorporează gelatina, amestecând energic.
Curăţă sfecla şi tai-o felii subţiri (ca chips-urile). Intr-o formă de chec, aşază un strat de feliuţe de sfeclă, condimentează după gust, presară putină verdeaţă tocată şi toarnă puţină gelatină.
Ţine la rece 10-15 minute.
Reia operaţiunea până epuizezi ingredientele. Acoperă terina cu o folie şi ţine-o în frigider până doua zi.
Serveşte-o rece, decorată cu salata verde.
Terina cu sfecla, chimen si coriandru
Pofta buna!
poate iti place si:
Terină cu vinete și curcan
Pofta buna!