Terina cu sfecla, chimen si coriandru

Printeaza

Terina cu sfecla, chimen si coriandru din: foi gelatină, seminţe de chimen, seminţe de coriandru, suc de lămâie verde, mix de verdeţuri (pătrunjel, mentă, mărar), sfeclă coaptă, condiment iute.

Terina_cu_sfecla_chimen_si_coriandru

Ingrediente:

  • 6 foi gelatină
  • două linguriţe seminţe de chimen
  • jumătate linguriţă seminţe de coriandru
  • sucul de la două lămâi verzi
  • mix de verdeţuri (pătrunjel, mentă, mărar)
  • 1 kg sfeclă coaptă
  • condiment iute

 

 

Mod de preparare:

Lasă gelatina să se înmoaie în apă rece 10 minute. Fă o infuzie de chimen şi coriandru în 500 ml apă clocotită.

Strecoar-o după 10 minute, apoi adaugă-i, pe foc, sare şi piper. Pune apoi sucul de lămâie şi încorporează gelatina, amestecând energic.

Curăţă sfecla şi tai-o felii subţiri (ca chips-urile). Intr-o formă de chec, aşază un strat de feliuţe de sfeclă, condimentează după gust, presară putină verdeaţă tocată şi toarnă puţină gelatină.

Ţine la rece 10-15 minute.

Reia operaţiunea până epuizezi ingredientele. Acoperă terina cu o folie şi ţine-o în frigider până doua zi.

Serveşte-o rece, decorată cu salata verde.

Terina cu sfecla, chimen si coriandru

Terina_cu_sfecla_chimen_si_coriandru

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Terină cu vinete și curcan

Terină cu vinete și curcan din: carne tocata de curcan, orez, vinete, masline, oua de prepelita, sare, piper, boia afumata, marar, ulei. Ingrediente: 400 g carne tocată de curcan 100 g orez 2 vinete 100 g măsline fară sâmburi 8-10 ouă de prepeliță sare piper ½ linguriță boia afumată mărar ulei   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.