Galuste cu prune de vara, cartof si scortisoara

Printeaza

Galuste cu prune de vara, cartof si scortisoara din: cartofi albi, faian, oua, zahar, ulei, sare, prune, scorţişoară măcinată, pesmet, unt, frunze de mentă.

Galuste_cu_prune_de_vara_cartof_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi albi
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 20 de prune bine coapte
  • 3-4 linguri zahăr
  • 1 lingură scorţişoară măcinată

Pentru garnisit:

  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 lingură unt
  • frunze verzi de mentă

Mod de preparare:

Speli prunele, le usuci cu prosoape absor­bante, le crestezi şi scop cu grijă sâmburii, iar în locul lor adaugi puţin zahăr amestecat cu scorţişoară măcinată.

Laşi prunele într-o strecurătoare să se scurgă zeama care se for­mează până vor fi folosite ca umplutură

Pentru aluat, speli bine cartofii cu un burete şi multă apă. îi fierbi, în apă puţin sărată, cu tot cu coajă.

După ce se răcoresc, îi cbreţi de coajă, îi zdrobeşti cu presa de piure şi îi amesteci cu o lingură de zahăr, 2 linguri de ulei, 1 ou, putină sare şi făină, adăugată treptat, la frământat.

Aluatul trebuie să fie – omogen, vârtos, dar destul de elastic pentru a se putea întinde în foaie.

Strângi aluatal sul, tai din el bucăţi de circa 120 de grame. întinzi în foaie fiecare bucată de aluat cu care îmbraci fiecare prună, având grijă să fie bine acoperită cu aluat.

Fierbi găluştele în apă cu sare până se ridică deasupra apei. Le scoţi cu lingura de supă, pe un platou cald pentru servit..

Separat, rumeneşti pesmetul amestecat cu v zahăr şi scorţişoară măcinată, într-o lin­gură de unt, până capătă pesmetul o culoare arămie.

Presari pesmetul peste găluştele calde şi le serveşti imediat, garnisite cu frunze verzi de mentă parfumată.

Galuste cu prune de vara, cartof si scortisoara

Galuste_cu_prune_de_vara_cartof_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.