La Spinetta Barbaresco: Vinul Italian de Top cu Arome Sofisticate și Echilibru Perfect – La Spinetta este un producător de vin italian renumit, fondat în 1977 de către familia Rivetti în regiunea Piemont. Deși inițial au produs doar Moscato d’Asti, familia Rivetti și-a extins rapid portofoliul pentru a include unele dintre cele mai prestigioase vinuri […]
Ardei umpluti cu legume si hrisca
PrinteazaArdei umpluti cu legume si hrisca din: ardei gras, hrisca, ceapa, morcov, ciuperci, ulei, marar, patrunjel, nuca, rosii, faina, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, nucsoara, ou, ardei iute.
Ingrediente:
- 6 ardei graşi
- 200 g hrişcă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 150 g ciuperci
- 3 linguri ulei
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
- 1 lingură miez de nucă măcinat
- 2 roşii
- 1 lingură făină
- 2 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
- cimbru
- 1 vârf de cuţit nucşoară
- 1 ou
- 1 ardei iute
Mod de preparare:
Ardei umpluti cu legume si hrisca: Pui boabele de hrişcă în strecurătoare, le speli sub jet de apă, după care le laşi să se umfle timp de aproximativ 2 ore, într-un vas cu apă caldă cât să o acopere.
Speli ardeii şi, cu grijă, îi cureţi de cotoare şi seminţe. Cureţi, speli şi toci morcovul, ceapa şi ciupercile. In 2 linguri de ulei încins, căleşti ceapa, morcovul şi ciupercile. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină apă.
Când s-au înmuiat legumele, adaugi hrişcă scursă, amesteci şi mai laşi pe foc pentru 1 minut.
Când s-au răcit, adaugi verdeaţa fin tocată, nuca, ardeiul iute tocat, oul, făina, condimente şi sare după gust. Umpli ardeii cu acest amestec, pui câte o felioară de roşie deasupra şi îi aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu uleiul rămas.
Ii stropeşti cu pasta de tomate diluată cu apă cât să acopere ardeii.
Ii coci 1/2 oră la foc mediu, apoi îi întorci şi continui coacerea 1/2 oră.
Pofta buna!
La Spinetta Barbaresco: Vinul Italian de Top cu Arome Sofisticate și Echilibru Perfect