Pricomigdale cu seminte de pin si coacaze
PrinteazaPricomigdale cu seminte de pin si coacaze din: seminţe de pin, migdale, coacăze uscate, vin Marsala, făină albă, sare, ou, zahar brun, esenta de migdale.
- 100 g seminţe de pin
- 100 g migdale
- 3 linguri coacăze uscate
- 3 linguri vin Marsala
- 1 lingură făină albă
- 1 praf de sare
- 1 albuş mare
- 4 linguri zahăr brun
- esenţă de migdale
Mod de preparare:
Adaugi migdalele şi seminţele de pin măcinate, făina şi coacăzele scurse bine. Omogenizezi compoziţia, după care formezi din ea bile mici, pe care le aplatizezi uşor şi le aşezi într-o tavă, păstrând distanţa între ele.
Pui într-o tavă migdalele şi 70 g seminţele de pin. Introduci tava în cuptor pentru 5 minute, să se rumenească. După ce se răcesc, le macini fin.
Pui coacăzele să se hidrateze în vinul Marsala diluat cu apă. Poţi înlocui vinul Marsala cu un vin autohton aromat sau cu o tărie alcoolică de peste 15%.
Baţi albuşul spumă cu un praf de sare, apoi cu zahărul şi esenţa de migdale, până când zahărul se topeşte. Presari deasupra restul de seminţe de pin.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, până se rumenesc uşor, timp de 10 minute.
Pricomigdale cu seminte de pin si coacaze
Pofta buna!