Saratele cu susan si telemea
PrinteazaSaratele cu susan si telemea din: faina alba si/sau faina integrala, untură sau margarină, telemea de oaie, ouă, smântână, drojdie uscată, sare, seminţe de susan alb (mac sau chimen).
Ingrediente:
- 1 kg făină albă sau 1/2 kg făină integrală şi 1/2 kg făină albă
- 400 g untură sau 500 g margarină
- 500 g telemea de oaie
- 2 ouă
- 5 linguri smântână
- 1 plic (7 g) drojdie uscată
- sare
- 2 ouă pentru uns
- seminţe de susan alb, mac sau chimen
Mod de preparare:
Cerni într-un castron făina şi o amesteci împreună cu drojdia uscată. Faci o adâncitură la mijloc şi pui untura sau margarina moale, la temperatura camerei, telemeaua rasă, smântână şi ouăle bătute. Dacă brânza nu este suficient de sărată, mai adaugi puţină sare.
Frămânţi aluatul timp de 10 minute şi îl laşi să crească timp 1 oră, în vasul acoperit, aşezat într-un loc ferit de curent. Pe planşeta presăraţă cu făină, întinzi câte o bucată de aluat în foaie groasă de 4-5
Aşezi foaia de aluat pe hârtia de copt de dimensiunea tăvii şi tai un dreptunghi cât hârtia de copt. Ungi aluatul cu ou bătut şi presari seminţe după preferinţă.
Cu ajutorul unei rozete trecute prin făină, tai bastonaşe late de 2 cm şi lungi de circa 10 cm. Aşezi aluatul împreună cu hârtia de copt pe dosul tăvii.
Coci sărăţelele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute, până se rumenesc frumos. Se păstrează fragede timp de 3-4 zile.
Saratele cu susan si telemea
Pofta buna!