Placinta cu ciuperci si carne
PrinteazaPlacinta cu ciuperci si carne din: aluat pentru foitaj, carne tocata amestec porc si vita, ciuperci din conserva, ceapa, gris, oua, apa, mărar, pătrunjel, boia dulce, oregano, busuioc uscat, piper macinat, smântână.
Ingrediente:
- 800 g aluat pentru foitaj
- 800 g carne tocată amestec de vită şi porc
- 300 g ciuperci din conservă
- 1 ceapă mare
- 2-3 cepe verzi
- 3 linguri griş
- 4 ouă
- 50 ml apă
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
- 1 lingură boia dulce
- câte 1 linguriţă oregano şi busuioc uscat
- piper măcinat
- sare ulei
- 1 gălbenuş
- 1 lingură smântână
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteci carnea cu sare, piper, boia, verdeaţa tocată şi apa rece. Cureţi, speli şi toci ceapa uscată curăţată şi cele 2-3 fire de ceapă verde.
Căleşti în ulei încins ceapa, până începe să se înmoaie. Adaugi pe rând ciupercile scurse şi mărun- ţite şi carnea şi laşi ia foc mic timp de 20-25 de minute, amestecând din când în când.
Presari ore- gano şi busuioc şi stingi focul. Scurgi surplusul de ulei înclinând vasul §i scoţi compoziţia într-un bol. După răcirea completă, încorporezi ouăle bătute, sare şi piper după gust.
Intr-o tavă de 30×40 cm tapetată cu hârtie de copt, aşezi prima foaie de aluat, o înţepi din loc în loc cu furculiţa şi presari 2 linguri griş. întinzi uniform compoziţia de carne şi presari grisul rămas.
Acoperi cu a doua foaie şi o înţepi din loc în loc. Cu o pensulă de bucătărie, ungi plăcinta cu amestecul de gălbenuş şi smântână. Coci plăcinta în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 40-45 de minute, până se rumeneşte.
Placinta cu ciuperci si carne
Pofta buna!
A fost buna placinta?