Placinte cu varza si cimbru la tigaie
PrinteazaPlacinte cu varza si cimbru la tigaie din: făină albă, drojdie, zahăr, sare, apă minerală, varza alba, piper alb macinat, cimbru uscat.
Ingrediente:
- 800 g făină albă
- 1 cubuleţ (40 g) drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- 700 ml apă minerală
Pentru umplutură:
- 1 varză albă mare
- sare
- piper alb măcinat
- cimbru uscat mărunţit
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron. Faci în mijlocul ei o adâncitură în care pui drojdia, în prealabil amestecată cu 100 ml apă crescut maiaua, adaugi ingredientele rămase şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi să crească 1 oră.
Pentru umplutură, dai varza pe răzătoarea mare, o freci cu puţină sare, iar după 10 minute o storci şi o căleşti în ulei încins.
Spre sfârşit, potriveşti gustul de sare, piper şi Laşi varza să se răcească.
Iei aluat cu lingura şi întinzi pe planşetă pătrate cu latura de aproximativ 10 cm, groase de 4-5 mm, pe care pui câte 2 linguri cu varză. Le pliezi pe jumătate, presându-le uşor pe margini.
Prăjeşti plăcinţelele în baie de ulei încins, pe ambele părţi. Le scoţi pe şerveţele absorbante.
Sunt delicioase atât calde, cât şi reci.
Placinte cu varza si cimbru la tigaie
Pofta buna!