Cartofi cu varza si carnati la cuptor
PrinteazaCartofi cu varza si carnati la cuptor din: cartofi albi, varza alba, ceapa, cârnaţi uscaţi şi afumaţi, ou, seminte de chimen, ulei, sare.
Ingrediente:
- 500 g cartofi de preferinţă albi
- 200-300 g varză albă
- 1 ceapă
- 1-2 cârnaţi uscaţi şi afumaţi
- 1 ou
- seminţe de chimen
- 4 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Cureţi varza de cotor şi nervurile mai groase, apoi o toci fideluţă, o presari cu sare şi o laşi să se înmoaie circa 10 minute. Scurgi varza strângând-o în pumn.
Speli bine cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. îi cureţi cât sunt calzi şi îi zdrobeşti cu furculiţa, fără să-i transformi în piure.
Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti puţin în 2 linguri ulei, apoi adaugi varza în 2-3 tranşe şi le căleşti împreună.
Amesteci cartofii cu varza, oul bătut şi cârnatul tăiat în felii subţiri. Potriveşti de sare, piper şi chimen. Cu uleiul rămas, ungi o tigaie antiaderentă şi torni compoziţia pe care o uniformizezi cu o lingură.
Acoperi tigaia cu un capac şi o laşi la foc mic. După 10 minute, răstorni preparatul pe o farfurie mare şi îl pui din nou în tigaie, să se coacă şi pe partea cealaltă.
Cartofi cu varza si carnati la cuptor
Pofta buna!