Carne de miel cu broccoli si carnati la cuptor
PrinteazaCarne de miel cu broccoli si carnati la cuptor din: broccoli, carne de miel, caşcaval, cârnaţi, oua, ulei, patrrunjel verde, piper boabe, sare, dafin.
Ingrediente:
- 1-2 bucăţi broccoli
- 500 g carne de miel
- 150 g caşcaval
- 2 cârnaţi
- 2 ouă
- 1 lingură ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- piper boabe
- sare
- 1 frunză dafin
Mod de preparare:
Intr-o oală cu 1 litru de apă clocotită, foaia de dafin şi boabele de piper, pui la fiert carnea de miel, la foc mic. După aproximativ 1 1/2 oră, scurgi carnea şi o cureţi de oase şi pieliţe, după care o porţionezi.
Separat, fierbi cârnaţii – în apă cât să-i acopere, cu 1 lingură de ulei, până scade lichidul, apoi îi tai în bucăţi groase. Rupi broccoli în bucheţele şi le opăreşti 5 minute, apoi le scurgi.
Aşezi într-un vas termo- rezistent straturi succesive de carne de miel, broccoli, cârnaţi, caşcaval ras. Repeţi straturile până când termini ingredientele. Torni deasupra zeama în care a fiert carnea sau zeama de la broccoli, până acoperă ingredientele.
Coci preparatul la foc mediu, până scade zeama. Torni deasupra ouăle bătute ca pentru omletă şi presari caşcaval ras. Continui coacerea până se formează o crustă, iar deasupra presari pătrunjel fin tocat.
Carne de miel cu broccoli si carnati la cuptor
Pofta buna!