Inghetata cu cappuccino
PrinteazaInghetata cu cappuccino din: frisca lichida, oua, zahar, cappuccino, zahar vanilinat, cacao, coaja de lamaie, fistic.
- 1/2 l frişcă lichidă
- 10 ouă
- 12 linguri zahăr
- 1 pliculeţ cappuccino
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- cacao
- coajă de lămâie rasă
- fistic
Mod de preparare:
Baţi frişca rece. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile la bain-marie, după care adaugi zahărul treptat, până devine bezea, iar la final pui gălbenuşurile şi amesteci uşor.
Amesteci această compoziţie cu frişca, apoi o împărţi în mod egal în 5 castronele. Incorporezi într-una cacao, în alta zahărul vanilinat, în cea de-a treia cappuccino, iar în ultimele două coajă de lămâie şi, respectiv, fistic. In crema de cacao şi în cea de cappuccino mai poţi adăuga alune zdrobite.
Intr-un vas mare, de plastic, aşezi un strat de îngheţată şi laşi să se congeleze timp de 1 oră. Pui următoarea compoziţie şi repeţi operaţiile până când termini cremele. Ai grijă să pui straturi diferit colorate, ca să obţii un aspect plăcut. Acoperi vasul şi păstrezi îngheţata la rece încă două ore.
Serveşti îngheţata cu topping diferit aromat.
Inghetata cu cappuccino
Pofta buna!
Ma duc sa-mi iau o inghetata