Chiftele de broccoli cu cartof si cascaval
PrinteazaChiftele de broccoli cu cartof si cascaval din: cartofi, broccoli, cascaval afumat, oua, pesmet, faina integrala, ulei, sare, piper, busuioc uscat.
- 4 cartofi de dimensiune medie
- 300 g broccoli
- 100 g caşcaval afumat
- 3 ouă
- 150 g pesmet
- 100 g făină integrală
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- 1 linguriţă busuioc uscat
Mod de preparare:
Cureţi şi speli cartofii, după care îi pui la fiert în apă cu puţină sare. Spre finalul fierberii, adaugi bucheţelele de broccoli, pe care le opăreşti 3 minute.
Scurgi legumele, decojeşti cartofii şi zdrobeşti legumele cu furculiţa. în piureul de legume rece, adaugi 1 ou, 3-4 linguri cu pesmet, caşcavalul ras, sare şi piper după gust. Dacă obţii o compoziţie prea moale, mai adaugi pesmet.
In 3 vase sau farfurii diferite pregăteşti: pesmetul, făina şi 2 ouă bătute cu puţină sare şi busuioc uscat. Formezi chifteluţe plate, pe care le treci pe rând prin făină, ouă şi pesmet.
Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi le ungi cu ulei, folosind o pensulă. Le coci la foc mediu spre iute, circa 30 de minute, până devin aurii. După primele 15 minute, scoţi tava din cuptor, întorci chiftelele şi le ungi cu ulei.
Chiftele de broccoli cu cartof si cascaval
Pofta buna!