Ghiveci cu vinete, dovlecel si conopida din: ceapa, cartofi, morcovi, dovlecei, vinete, rosii, conopida, usturoi, ulei, sare, piper, pătrunjel. Ingrediente: 3 cepe 4 cartofi 4 morcovi 3 dovlecei 2 vinete 1 conopidă 5 roşii moi 5-6 căţei usturoi 3 linguri ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi rădăcinoasele şi cartofii şi le tai rondele, iar […]
Vinete, dovlecel si conopida cu sos de usturoi
PrinteazaVinete, dovlecel si conopida cu sos de usturoi din: vinete, dovlecei, conopidă, ulei, usturoi, condiment din legume uscate, sare, ulei de masline.
Pentru sos:
- 4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă condiment din legume uscate
- sare
- circa 100 ml ulei de măsline
- 3 linguri apă
Mod de preparare:
Speli şi ştergi vinetele, după care le tai în rondele de 1 cm. Speli dovlecelul şi îl tai în rondele groase de 1 cm. Desfaci conopida în bucheţele.
Căleşti puţin rondele de vinete şi de dovlecei, în ulei încins, până se înmoaie, apoi le scoţi şi căleşti conopida.
Pentru sos, cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Il amesteci cu condimentul de legume, uleiul de măsline, apă şi sare, dacă mai este nevoie.
Serveşti conopida, dovlecelul şi vinetele cu acest sos: înmoi fiecare bucată de legumă în sos şi le consumi, dacă doreşti, cu cartofi prăjiţi şi cu o salată de sezon, din crudităţi.
Vinete, dovlecel si conopida cu sos de usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Ghiveci cu vinete, dovlecel si conopida
Ghiveci din legume
Ghiveci din legume din: vinete, morcov, patrunjel, telina, dovlecel, conopida, fasole verde, mazare, bame, ceapa, ardei, cartofi, varza, rosii, untdelemn, bulion de rosii, sare. Ingrediente: 2 vinete un morcov un pătrunjel o jumătate ţelină un dovlecel o conopidă mică un pumn de fasole verde, unul de mazăre boabe, altul de bame 2 cepe 2 ardei […]
Pofta buna!