Minitarte cu broccoli, rosii si cascaval
PrinteazaMinitarte cu broccoli, rosii si cascaval din: faina, unt, oua, sare, bicarbonat, otet sau zeama de lamaie, broccoli, ulei, mozzarella sau caşcaval, rosii, ardei iute, smântână, usturoi, pesmet.
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 ou
- sare
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
- 1/2 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie
Pentru umplutură:
- 500 g broccoli
- 2 linguri ulei
- 250 g mozzarella sau caşcaval
- 2 roşii
- 3 ouă
- 300 g smântână
- 1 ardei iute
- 2 căţei de usturoi
- 5-6 linguri pesmet
Mod de preparare:
Cerni făina într-un bol, iar în mijloc faci o adânci-, tură în care pui un vârf de cuţit de sare, bicarbonatul stins, untul tăiat în cubuleţe, oul bătut şi amesteci până obţii un aluat omogen.
Modelezi o sferă de aluat pe care o înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi la rece 1/2 oră: împărţi aluatul în 12 bucăţi şi tapetezi forme mici de tarte, în prealabil unse.
Sotezi broccoli în puţin ulei cu usturoi şi ardei iute, până se înmoaie puţin.
Decojeşti roşiile, le tai în cubuleţe şi le presari cu sare şi piper după gust.
Tai mozzarella în cubuleţe. Baţi ouăle cu smântână, sare şi piper.
In fiecare formă presari puţin pesmet, pui cubuleţe de roşii, de caşcaval, un bucheţel de broccoli şi le umpli cu amestecul de ouă şi smântână.
Le coci la foc mediu, în cuptorul preîn- călzit, 1/2 oră.
Minitarte cu broccoli, rosii si cascaval
Pofta buna!