Legume cu sos de iaurt si castravete
PrinteazaLegume cu sos de iaurt si castravete din: fasole verde conservată, mazăre, broccoli, seminţe de muştar, morcovi, frunze de patrunjel, ulei, menta, iaurt de preferinţă grecesc, castravete cornişon, zeamă şi coajă de 1 lămâie.
- 250 g fasole verde conservată
- 200 g mazăre fiartă conservată
- 1 căpăţână de broccoli
- 1 linguriţă seminţe de muştar
- 3 morcovi mari
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 2 linguriţe ulei
- opţional, câteva frunze de mentă
Pentru sos:
- 200 ml iaurt de preferinţă grecesc
- 1/2 castravete cornişon
- zeamă şi coajă rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Scurgi fasolea verde şi mazărea din conservă. Pui la fiert apă cu puţină sare, în care opăreşti apoi bucheţelele de broccoli.
Adaugi mazărea şi fasolea verde, doar cât să se încălzească puţin. Scurgi în strecurătoare legumele fierte.
Pentru sos, amesteci iaurtul cu castravetele curăţat de coajă şi dat pe râzătoare, zeama şi coajă de lămâie rasă fin.
Păstrezi sosul în frigider.
Incălzeşti într-o tigaie uleiul, la foc mic, presari seminţele de muştar, apoi mazărea, fasolea verde şi broccoli şi amesteci delicat, pentru ca legumele să se acopere cu ulei condimentat.
Iei vasul de pe foc şi adaugi morcovii, în prealabil curăţaţi şi daţi pe răzătoarea mare, precum şi frunzele de pătrunjel spălate şi tocate fin.
Stropeşti legumele cu sosul de iaurt şi, dacă doreşti, pentru aromă şi pentru o mai bună digestie, adaugi frunze de mentă.
Legume cu sos de iaurt si castravete
Pofta buna!