Broccoli gratinat cu smantana si cascaval din: broccoli, smantana, oua, cascaval, sare, piper alb, nucsoara, unt, parmezan sau caşcaval.
Ingrediente:
2 broccoli mari (circa 500 g)
200 g smântână
2 ouă
200 g caşcaval
sare
piper alb
nucşoară măcinată
1 lingură unt, pentru vas
opţional, 100 g parmezan sau caşcaval ras
Mod de preparare:
Desfaci bucheţelele de broccoli şi le speli cu apă rece.
Le pui într-o crăticioară, le acoperi cu apă şi le dai într-un clocot.
Când broccoli a devenit de un verde intens, îl scoţi într-un vas cu apă foarte rece, eventual cu cuburi de gheaţă, pentru a opri prelucrarea termică a legumei.
Aşezi bucheţelele de broccoli într-un vas ceramic uns cu puţin unt. Amesteci smântână cu caşcavalul ras şi ouăle.
Asezonezi cu sare, piper şi puţină nucşoară. Torni amestecul obţinut peste broccoli. Razi deasupra parmezanul.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 10-15 minute, cât să se rumenească uşor deasupra.
Cât preparatul e fierbinte, poţi să presari parmezan ras.
Conopida gratinata cu bacon si broccoli din: conopida, broccoli, bacon, cascaval, sare, piper, unt, faina, lapte. Ingrediente: 250 g conopidă 250 g broccoli 150 g bacon cubuleţe caşcaval ras sare piper Pentru sosul alb: 50 g unt 50 g făină 500 ml lapte Mod de preparare: Se pune apă cu sare la fiert şi, când […]
O reteta delicioasa de broccoli gratinat cu: smantana, cascaval, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 broccoli mediu 200 ml smântână 150 g caşcaval ras 2 ouă 30 g unt sare piper Mod de preparare: Se spală broccoli şi se desface în bucheţele. Se fierbe timp de aproximativ 5 minute în apă cu sare. Se scoate […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
https://www restaurantedelux ro/broccoli-gratinat-smantana-cascaval html
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.