Conopida cu rosii si pulpe de pui
PrinteazaConopida cu rosii si pulpe de pui din: pulpe de pui cu spate, conopida, ceapa, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel verde, apa, sare, piper alb macinat.
- 3 pulpe de pui cu spate
- 500 g conopidă
- 1 ceapă
- 2 roşii
- 1 linguriţă boia dulce
- 10 linguri ulei
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- 500 ml apă
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Cureţi de piele pulpele de pui, le speli şi le laşi să se scurgă. Le prăjeşti pe ambele părţi, într-o tigaie cu ulei încins.
Cureţi ceapa şi decojeşti roşiile. Tai ceapa mărunt, iar roşiile în cuburi. Scoţi carnea din tigaie şi, în uleiul rămas, căleşti puţin ceapa.
Adaugi boiaua dulce, sare, piper şi stingi cu apă. în acest sos, pui la fiert pulpele, la foc mic, pentru 25-30 de minute.
Intre timp, desfaci conopida în bucheţele şi tai roşiile în rondele. Aşezi pulpele într-uiî vas din sticlă de Jena, torni sosul şi adaugi conopida şi roşiile tăiate în felii.
Acoperi vasul cu folie de aluminiu şi îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 20 de minute, până scade sosul.
Scoţi folia şi mai laşi vasul în cuptor, pentru 10 minute, până când preparatul se rumeneşte uşor. Serveşti mâncarea caldă, presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Conopida cu rosii si pulpe de pui
Pofta buna!