Salata de ridichi cu castane si ardei gras
PrinteazaSalata de ridichi cu castane si ardei gras din: ridichi negre, castane coapte şi curăţate, ardei gras roşu, pătrunjel, lamaie, ulei de masline.
- 2 ridichi negre mici
- 300 g castane coapte şi curăţate
- 1 ardei gras roşu
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lămâie
- 3-4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Speli castanele, le crestezi în cruce la partea mai deschisă la culoare şi le coci timp de aproximativ 1/2 oră, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După ce s-au mai răcit castanele coapte, le decojeşti.
Cureţi şi speli ridichile şi ardeiul. Dai ridichile pe răzătoarea mare. Tai ardeiul în felioare subţiri. Pui ridichile într-un castron, adaugi castanele întregi sau tăiate mare, cu cuţitul şi ardeiul.
Stropeşti salata cu zeama de la 1/2 lămâie. Adaugi coaja de lămâie proaspăt rasă, uleiul, sare şi piper după gust şi pătrunjel fin tocat. Amesteci uşor, cu ajutorul a două furculiţe. Consumi salata imediat sau după ce ai răcit-o în frigider 1/4 oră.
Salata de ridichi cu castane si ardei gras
Pofta buna!