Salata de ridichi cu castane si ardei gras

Printeaza

Salata de ridichi cu castane si ardei gras din: ridichi negre, castane coapte şi curăţate, ardei gras roşu, pătrunjel, lamaie, ulei de masline.

Ingrediente:Salata_de_ridichi_cu_castane_si_ardei_gras

  • 2 ridichi negre mici
  • 300 g castane coapte şi curăţate
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lămâie
  • 3-4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Speli castanele, le cres­tezi în cruce la partea mai deschisă la culoare şi le coci timp de aproximativ 1/2 oră, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După ce s-au mai răcit castane­le coapte, le decojeşti.

Cureţi şi speli ridichile şi ardeiul. Dai ridichile pe răzătoarea mare. Tai ardeiul în felioare subţiri. Pui ridichile într-un cas­tron, adaugi castanele în­tregi sau tăiate mare, cu cuţitul şi ardeiul.

Stropeşti salata cu zeama de la 1/2 lămâie. Adaugi coaja de lămâie proaspăt rasă, uleiul, sare şi piper după gust şi pătrunjel fin tocat. Amesteci uşor, cu ajutorul a două furculiţe. Consumi salata imediat sau după ce ai răcit-o în frigider 1/4 oră.

Salata de ridichi cu castane si ardei gras

Salata_de_ridichi_cu_castane_si_ardei_gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.